06.04.2021

Restaurangansökan till Kaserntorgets sommar är öppen 6.4–20.4.2021

6.4.2021 | Restaurangansökan till Kaserntorgets sommar är nu öppen. Om ditt företag är intresserat av att ansöka om en plats i Kaserntorgets terrasshelhet, ber vi dig agera snabbt – ansökningstiden avslutas tisdagen den 20 april.

Förra sommarens populära terrassförsök på Senatstorget kommer att få en fortsättning i sommar, men på en ny plats. Nu planeras terrassområdet på Kaserntorget. Om coronaläget tillåter kommer de mest intressanta nyheterna inom Helsingfors matkultur att dukas upp på Kaserntorget i sommar med extra krydda i form av en gnutta konst och Helsingfors maritima atmosfär.

Målet är att öppna upp terrassen för allmänheten den 12 juni och ha den öppen varje dag till den 15 augusti. Terrassområdets preliminära öppettider är kl. 9–23. Varje restauranginnehavare kan själv bestämma öppettiderna för sitt koncept. Vi söker såväl restauranger som kaféer, men vi förutsätter att varje aktör säljer både mat och dryck.

Totalt kommer det att finnas cirka 560 kundplatser på området. Det handlar om en utvidgning av terrasserna i centrum, så därför väljer vi in restaurangaktörer från Helsingfors centrum. Sammanlagt 12 aktörer inom restaurangbranschen väljs med (fasta försäljningsställen). Dessutom kommer området även ha några pop up-platser (egna rörliga försäljningsställen), som man också kan fråga om.


Ansökan är öppen 6.4–20.4.2021. Vi meddelar alla sökande om vilka som blivit valda senast i slutet av april.

Priser:

Försäljningsställe (12 st): (bredd ca 5,0 m, djup ca 2,0 m. Två försäljningsdiskar.)

Hyra för försäljningsstället: 2 500 €/mån (moms 0 %) + 12 % av omsättningen.

I hyran för ett låsbart försäljningsställe ingår elektricitet, försäljningsställets belysning, rätt att använda tappställe för vatten, avfallshantering, terrassområdets personal (plockning, bordsstädning, diskning av glas), ordningsvakter, marknadsföring och kommunikation som en del av helheten, sociala utrymmen, kassasystem.

Varje aktör inreder och möblerar sitt försäljningsställe på valfritt sätt. Möblemang utanför försäljningsstället och övriga restriktioner fastställs när avtalet upprättas.

Gällande glas måste restaurangerna förbinda sig till att använda terrassens gemensamma glasuthyrningstjänst. Övriga serveringskärl ska vara biologiskt nedbrytbara.

OBS!
Vi följer noggrant de riktlinjer angående coronaviruset som Finlands regering beslutat och hela planeringen av projektet bygger på dem. Olika tillståndsmyndigheters beslut och även förändringar av coronaläget kan alltså ännu påverka förverkligandet av hela projektet. Vi förbehåller oss rätten för alla eventuella förändringar gällande projektets förverkligande och tidtabeller. Om läget förändras återbetalar vi hyran för den oanvända tiden.

Urvalskriterier

I urvalet lägger vi vikt på helhetens mångsidighet, intressanta koncept samt kvalitet. Vi vill gärna att det ska finnas ett varierat utbud med allt från frukost till lunch, after work och kvällssnacks. Vi vill erbjuda besökarna en förstklassig dukning med smakupplevelser bestående av de bästa bitarna från restaurangerna i Helsingfors. Vi väljer ut restaurangaktörer från Helsingfors centrum.

För rättvisans skull väljs inga av de restauranger eller kaféer som var med på förra årets sommarterrass på Senatstorget till årets version på Kaserntorget.

Instruktioner för ansökan

Vi ber dig vänligen svara på alla frågor nedan och skicka dina svar per e-post till adressen info@torikorttelit.fi med rubriken ”Restaurangansökan till Kaserntorgets sommar” senast den 20 april.

Restaurangens/Företagets namn

FO-nummer

Kontaktperson

Telefonnummer

E-postadress

Webbplats, Facebook- eller Instagramsida

Kort beskrivning av konceptet

Exempel på menyn som ska serveras på torget

Ansöker du om utskänkningstillstånd?

Restaurangens huvudsakliga öppettider (klocktider)

Vid behov fås mer information av Eija Malin, eija.malin@torikorttelit.fi, tfn 044 200 96 16 och Sarita Kinnunen, sarita.kinnunen@torikorttelit.fi, tfn 046 922 2244.