28.04.2021

Restaurangägarna för Kaserntorgets sommar har valts – En utsökt smakresa jorden runt utlovas

28.4.2021 | Restaurangägarna har valts för Kaserntorgets sommar. Under den två veckor långa ansökningsperioden skickades 121 ansökningar in, varav 12 restaurangägare från Helsingfors centrum nu har valts.

– Det kom till och med lite fler ansökningar än till Senatstorget förra sommaren. Intresset var alltså enormt, och det var svårt att välja. I valen betonade vi en mångsidig helhet, intressanta koncept och kvalitet, berättar Helsingin Leijona Oy:s handelsplatsdirektör Peggy Bauer, som ansvarar för att organisera terrassområdet.

Det handlar om en utvidgning av terrasserna i centrum, så därför har det valts in restaurangägare från Helsingfors centrum. För rättvisans skull har inga av de restauranger eller kaféer som var med på förra årets sommarterrass på Senatstorget valts till årets version på Kaserntorget.

Det ser ut att återigen bli ett högklassigt utbud av somriga smakupplevelser: soliga frukostar, fräscha luncher, läckra bagels, surdegspizza, tacos, meze, skaldjur, öl från små bryggerier, högklassiga viner, cocktails…

– Kaserntorgets terrass och de omgivande gatornas restauranger utgör tillsammans en helhet som erbjuder möjligheten till spännande smakresor runt om i världen, från Mexiko till Asien och från Norden till Mellanöstern. Det blir alltså en kulinarisk oas för de hungriga och resetörstiga, sammanfattar Bauer.

Enligt de nuvarande planerna öppnas Kaserntorgets sommar på Helsingforsdagen den 12 juni och är öppen varje dag fram till den 15 augusti. Sommarterrassen kommer att ha cirka 560 kundplatser.

Restauranger på Kaserntorgets sommar:

Farouge  
Vin-Vin x Story  
St George Bakery & Krog Roba  
Locanda Scappi  
Ravintola Finnjävel  
Baobao  
Yeastie Boi  
Tacotita & Linna Burgers and Coffee  
Pompier Espa  
Lily Lee  
Restaurant Penny  
Fisken på Disken 


Hälsosäkerhet på Kaserntorgets sommar:
– Hela terrassområdets planering och funktion baserar sig på de riksomfattande coronariktlinjerna
– I användningen av utrymmet har man noggrant funderat på avstånd, kundplatsernas antal, gångriktningar, placeringen av bord och försäljningsställen o.s.v.
– Området får klar skyltning med säkerhetsinstruktioner, gångriktningar o.s.v.
– Området får handtvättställen (rinnande vatten)
– Området får tillräckligt med toaletter där hygienen särskilt beaktats (städning, gångriktningar, möjlighet att tvätta händerna)

– Området får effektiverad övervakning