Restauranger på Kaserntorgets sommar

Kaserntorgets sommar är en fantastisk terrassoas som slår samman 13 av Helsingfors läckra restauranger. Det bjuds på ett mångsidigt och högklassigt sortiment av somriga smakupplevelser: soliga frukostar, fräscha luncher, läckra bagels, surdegspizza, tacos, meze, skaldjur, öl från små bryggerier, högklassiga viner och cocktails.

Välkommen på en upplevelserik smakresa från Mexiko till Asien och från Norden till Medelhavet och Mellanöstern!

Baobao 

Olo Groups Baobao är ett koncept vigt till ångade baobröd. Fyllningen i baobröden består till exempel av fläsksida som kokats i 48 timmar och spicy pork-sås, grillad lantkyckling och togarashi-majonnäs, samt friterad blomkål och cashew crème i den vegetariska versionen.  

Restaurant Penny 

En liten bit av Brooklyn i Helsingfors! Okomplicerad mat från amerikanska östkusten med nyanser av klassiska Frankrike. Pennys råvaror är mycket säsongsbetonade och på brunchen får man njuta av traditionella eggs benedict och läckra pannkakor. 

Finnjävel 

Legendariska Finnjävel, trogen till sina rötter, serverar läckra måltider som blivit favoriter på restaurangen. Stiltrogna Finnjävel hittar sin inspiration från traditioner, som de gör om till moderna tolkningar med en smakvärld som alla finländare älskar. Finnjävel skapar en unik sommarstugestämning med sjöarnas bris på Kaserntorget. 

Pasta Bar Locanda Scappi 

Den italienska restaurangens mest underbara pastarätter i kombination med ett glas högklassigt italienskt vin. All pasta lagas för hand från början till slut i restaurangen på Skatudden. Pastan får sällskap av de italienska kockarnas såser som lagas med kärlek och förstklassiga råvaror enligt traditionella recept. 

Tacotita & Linna Burgers and Coffee 

Linna Burgers egna baristas morgonkaffe- och frukostkoncept får en fortsättning med lunch bestående av Tacotitas förstklassiga tacos och Linna Burgers berömda hamburgare. Vin och öl är utvalda av Tacotitas egen sommelier och anpassade till street food-smakerna. 

St George Bakery Krog Roba 

Ett matkoncept med en tydlig prägel av egenlagade välsmakade måltider och bakverk. St. George Bakery erbjuder stadsborna en härlig kaffestund och hembakta, färska, söta och salta bakverk. Ravintola Krog Roba serverar läcker mat och dryck som är enkel att ta med sig ut i Helsingforskvällen. 

Vin-Vin x Story 

Vin-Vin och Story dukar upp ett omfattande utbud av ekologiska och biodynamiska viner från småbruk, samt Storys surdegspizzor som blivit väldigt populära på kort tid. 

Yeastie Boi 

Från grunden handgjorda bagels med olika slags läckra fyllningsalternativ. Varje bagel har en egen dryckesrekommendation! I samarbete med innovativa mikrobryggerier. Även alkoholfria ölsorter samt läskedrycker som inte finns i vanliga matbutiker. 

LILY LEE XIAOCHI 

Lily Lee inspireras av den taiwanesiska matkulturen.Köket kombinerar smakskatter från skog, land och hav för att skapa ett unikt och nyansrikt utbud.  

Fisken På Disken  

Skaldjursbar som utstrålar en internationell atmosfär. Berömd laxsoppa samt fina vinsorter. Maten lagas av färska råvaror enligt såväl klassisk som modern kokkonst. 

Farouge 

Modern mat från Mellanöstern med traditioner och kryddor bevarade.

Pompier Espa 

Hemlagad mat från grunden med de bästa råvarorna till ett hyggligt pris. Högklassig inhemsk öl från mikrobryggerier, utmärkta viner och mousserande viner, samt somriga drinkar. 

Kyrö Bar

I Kyrö Bar tillverkas cocktails av Kyrös prisbelönta gin och whisky som passar både sommarhettan och ösregnet. Det bjuds också på Good Life Coffees kaffe och artesanglass från Suomen Jäätelö.