28.04.2021

Kasarmitorin kesän ravintolatoimijat on valittu: Luvassa herkullinen makumatka maailman ympäri

28.4.2021 | Kasarmitorin kesäterassin tulevat ravintolatoimijat on valittu. Kahden viikon mittainen avoin haku tuotti 121 hakemusta, joista mukaan on nyt valittu 12 ravintoloitsijaa Helsingin keskustan alueelta.

– Hakemuksia tuli jopa hieman enemmän kuin viime kesänä Senaatintorille. Kiinnostus on siis valtavaa ja valinta oli vaikea. Painotimme valinnoissa kokonaisuuden monipuolisuutta, mielenkiintoisia konsepteja sekä laatua, kertoo terassialueen organisoinnista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kyseessä on keskusta-alueen terassien laajennus, joten mukaan on valittu ravintolatoimijoita Helsingin keskustan alueelta. Tasapuolisuuden vuoksi Kasarmitorin kesäterassille ei ole valittu mukaan viime vuonna Senaatintorin kesäterassilla mukana olleita ravintoloita tai kahviloita.

Kokonaisuudesta on rakentumassa jälleen tasokas kattaus kesäisiä makuelämyksiä: aurinkoisia aamiaisia, raikkaita lounaita, herkullisia bageleita, hapanjuuripizzaa, tacoja, mezejä, mereneläviä, pienpanimo-oluita, laadukkaita viinejä, cocktaileja…

– Kasarmitorin terassin ja sitä ympäröivien katujen ravintolat yhdessä muodostavat kokonaisuuden, jossa on mahdollisuus tehdä elämyksellisiä makumatkoja eri puolille maailmaa Meksikosta Aasiaan ja Pohjolasta Välimerelle ja Lähi-Itään. Kulinaristinen keidas nälkäisille ja reissunälkäisille siis, kiteyttää Bauer.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Kasarmitorin kesä aukeaa Helsinki-päivänä 12.6. ja on auki joka päivä aina 15.8. saakka. Kesäterassille tulee yhteensä noin 560 asiakaspaikkaa.

Kasarmitorin kesän ravintolatoimijat

Ravintola Farouge
Vin-Vin x Story
St George Bakery & Ravintola Krog Roba
Locanda Scappi
Ravintola Finnjävel
Baobao
Yeastie Boi
Tacotita & Linna Burgers and Coffee
Pompier Espa
Lily Lee
Ravintola Penny
Fisken på Disken

Kasarmitorin kesän terveysturvallisuus:
– Koko terassialueen suunnittelu ja toiminta perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin
– Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.
– Alueelle tulee selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita jne.
– Alueelle tulee käsienpesupisteitä (juokseva vesi)
– Alueelle tulee riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)
– Alueelle tulee tehostettu valvonta